štvrtok 29. decembra 2016

HAVRANÍ CHLAPCI (RAVEN BOYS) - MAGGIE STIEFVATER




Máloktoré YA fantasy (alebo všeobecne akákoľvek kniha) dokáže čitateľa prekvapiť tak, ako Havraní chlapci Maggie Stiefvater. Hlavná postava, Blue, žije v dome plnom žien s talentom na veštenie. Všetky svorne tvrdia, že ak Blue pobozká svoju pravú lásku, dotyčný zomrie. Nie práve najlepšia vyhliadka do budúcnosti, čo myslíte? Blue sa samozrejme zaprisahá, že nikdy nikoho nepobozká, no keď sa jej do cesty postavia štyria študenti prestížnej chlapčenskej akadémie (hádajte ako ich všetci nazývajú), jej bezpečné predsavzatie je v ohrození. Ak však čakáte, že príbeh sa bude vyvíjať typickým smerom s obohranou romantickou zápletkou, mýlite sa. Viac neprezdradím, no kúpu (alebo požičanie) tejto knihy rozhodne nebudete ľutovať.



Maggie Stiefvater vytvorila v Havraních chlapcoch jedinečné dielo o priateľstve a láske, a svojim štýlom písania sa bezpochyby zaraďuje k najlepším autorkám súčasnosti. Prirodzené dialógy a ikonické scény, ktoré budete mať chuť čítať stále znova, sú iba niektorými z mnohých predností Stiefvaterovej štýlu. A postavy si zamilujete od prvej strany.

Prvá časť tetralógie o Havraních chlapcoch v ničom nesklamala a ja neviem sa dočkať ostatných kníh v sérií. Druhá časť, Zlodeji snov, vychádza v slovenčine už 30.4.2017. Maggie Stiefvater dokonca naznačila, že sa v budúcnosti môžeme dočkať aj filmovej adaptácie.

happy excited wow adventure time jake the dog

Čítali ste Havraních chlapcov? Tiež chcete Ganseyho domov? :D Dajte mi vedieť v komentároch!

jon stewart in love heart eyes



4 komentáre:

  1. Čítala som celú tetralógiu v angličtine a musím súhlasiť so všetkou chválou, je to perfektná séria.:) Hoci dejovo pomalšia a teda, k štvorke som mala výhrady... ale prvé tri diely, aw. Tie postavy sú geniálne a určite chcem Ganseyho domov.^^

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si ešte v priebehu čítania hneď objednala všetky zvyšné časti, tak dúfam, že bookdepository sa pochlapí a nebude im to trvať mesiac doručiť, lebo ma asi porazí :D

      Odstrániť
  2. Ja sa nedokážem začítať a strašne mi vadí Adam :D Asi to bude tým, ale hlavná hrdinka je úplne božská :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Adam mi tiež na začiatku vadil, ale potom som ho nejako začala mať rada tiež :D Blue je najlepšia!

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.