štvrtok 22. septembra 2016

SELEKCIA (Kiera Cass) - Dystopická Nevesta pre milionára? RECENZIA

O Selekcií počúvam už dávno zo všetkých strán, no nie všetky hlasy volali pozitívne. Už táto polarita názorov vo mne vyvolala záujem, no keď som si prečítala obsah, mala som tušenie, že budem na strane fanúšikov. Selekcia je totiž o princovi, ktorý si vyberá nevestu z bežnéhu ľudu prostredníctvom televíznej šou. 35 dievčat zo všetkých sociálnych vrstiev, z ktorých jedna bude budúca kráľovná. Pripomína vám to niečo? 

the bachelor ben bachelor olivia elimination


Presne tak. Túto zápletku môžeme vidieť v každej jednej sérií programu The Bachelor (ktorý je u nás známy ako Nevesta pre milionára, no ani zďaleka nie taký populárny ako za veľkou mlákou). Napriek tomu, že programy tohto typu neprinášajú žiadne intelektuálne orgazmy, na odreagovanie nepoznám nič lepšie. A presne takáto bola aj táto kniha. 

Bachelor in Paradise twins bip emily haley

Ak pravidelne sledujete americkú verziu Bachelora, Selekciu si užijete o to viac. Aj keď dej je miestami predvídateľný, celkovo nešlo o také klišé ako som čakala. Prostredie ma prekvapilo svojou komplexnosťou - dej sa odohráva v dystopickej budúctosti nášho sveta a sled dejín (po našej prítomnosti) je v nej aj vysvetlený, čo v knihách tohto typu nevídam často. Originalita je otázna, no prekvapivo mi vôbec nevadilo, že príbeh miestami pripomína Hry o život, Divergenciu alebo už spomínanú reality šou. Čítalo sa to dobre. Autorkin štýl písania je veľmi jednoduchý a čistý, čo tiež pokladám za veľké pozitívum. Okrem toho dokázala Kiera Cass vybudovať reálne emócie, ktoré nepôsobia umelo, ani príliš obohrane.

Bachelor in Paradise ashley bip season 3 episode 6


Pre mňa bola táto kniha prekvapením mesiaca a určite ju odporúčam do vašej pozornosti, ak máte v duši prázdne miesto po Hrách o život, Divergencií, prípadne iných dystopických sériách. Alebo len potrebujete v živote kúsok romantiky. A kto v živote nepotrebuje kúsok romantiky?

the bachelor bachelor ben higgins lauren bushnell bachelor finale

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.